جلسه مصاحبه شغلی یک جلسه سرنوشت ساز برای به دست آوردن و یا از دست دادن شغل مورد نظر است. بسیاری از انسان ها با اینکه دارای مدارک تحصیلی بالا و مهارت های فراوان هستند اما متاسفانه در اکثر مصاحبه ها رد می شوند. علت آن هم این است که شیوه های گفتگو در جلسه مصاحبه را بلد نیستند و یا در مورد توانایی های خود حرفی نمی زنند و زیادی متواضع هستند.
اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید با دنبال کردن و یاد گرفتن نکات زیر قبل از مصاحبه نتیجه را به نفع خود تغییر دهید.
قبل از مصاحبه
- سعی کنید قبل از روز مصاحبه حداقل یک بار در شرکت حضور پیدا کنید تا هم با محیط آشنا شوید هم بتوانید جلسه مصاحبه را با استرس کمتری پشت سر بگذرانید.
- قبل مصاحبه اطلاعاتی کلی در مورد عملکرد و هدف شرکت و همچنین مصاحبه کننده به دست آورید تا بتوانید طبق نیازهای آن ها پاسخگو باشید.
- پاسخ هایی که میخواهید در مورد اطلاعات شخصی خود مانند میزان تحصیلات، دانشگاه محل تحصیل، سابقه کاری، مهارت و توانایی ها و... و همچنین رزومه ی خود را قبل از مصاحبه آماده کنید.
- اگر امکان دارد نمونه سوالات مصاحبه را از قبل بررسی و پاسخ های آن ها را آماده کنید.
روز مصاحبه
- لباس رسمی و معقول بپوشید.
- سعی کنید زودتر از زمانی که تخمین می زنید به محل مصاحبه برسید از خانه بیرون بزنید. چون اتفاقاتی نظیر تصادف و... غیر قابل پیش بینی هستند و دیر رسیدن در دیدار اولیه می تواند تاثیر منفی زیادی بگذارد.
- استرس خود را با کمک شیوه های کنترل کاهش استرس کاهش، دهید.
- به محض ورود به سازمان یا شرکت با تمام پرسنل صرفه نظر از سمت و جایگاه آن ها رفتاری با ادب و احترام همراه با خوشرویی داشته باشید.
هنگام مصاحبه
- همیشه توجه داشته باشید که در ملاقات با هر فردی به خصوص مصاحبه شغلی 5 دقیقه اول و 5 دقیقه آخر بسیار در تصمیم گیری فرد مقابل درباره شما اهمیت دارد.
- سعی کنید هنگام صحبت با مصاحبه کننده با او ارتباط چشمی داشته باشید. به یاد داشته باشید که نگاه به سمت پایین می تواند شما را یک فرد ترسو و خجالتی جلوه دهد. همچنین بسیار مفید است که از حرکات و شیوه های زبان بدن (مانند حالت قرارگیری دست ها و پاها، طرز نشستن صحیح و...) به نفع خود بهره ببرید.
- در هنگام مصاحبه پرانرژی، شاد و مشتاق به کار باشید و با احترام و متانت تمام به تمامی سوالات پاسخ صریح و واضح دهید.
- قابلیت های مثبت خود را بروز دهید اما از گفتن تمامی ایده های ناب خود خودداری کنید و سعی کنید با مشتاق سازی مصاحبه کننده او را نسبت به خود کنجکاو کنید.
- از گفتن اهداف و موفقیت ها و ویژگی های مثبت غیر مرتبط با آن شغل پرهیز کنید زیرا صحبت کردن زیاد در مورد این گونه مسائل نه تنها تاثیر مثبتی ندارد بلکه می تواند باعث سردرگمی و کلافه کردن مصاحبه کننده شود.
- شما نیز می توانید سوالاتی در مورد کار، سازمان یا شرکت مربوطه، پرسنل و اهدافشان از مصاحبه کننده بپرسید.