با پیشرفت یک کسب و کار احساس نیاز به داشتن یک لوگوی مناسب برای شناساندن آن به مشتریان و مردم بیشتر می شود.
خصوصا در جامعه امروزی، با پیشرفت تکنولوژی و دنیای اینترنت و تلفن های هوشمند این امر ضروری تر جلوه می کند.
داشتن یک لوگوی حرفه ای و مناسب برای هر شرکت و یا سازمانی نشانه حرفه ای بودن آن کسب و کار می باشد. بدین معنی که هر چقدر به طراحی لوگوی سازمان خود بیشتر اهمیت دهید مشتری های شما نیز این حساسیت شما را درک کرده و می توانند بازتاب این حساسیت را بر نوع عملکرد شما در سازمان درک کنند. در نتیجه اعتماد آن ها به شما و سازمانتان بیشتر می شود.
و بر عکس اگر شرکت شما دارای لوگو ضعیفی باشد مشتریان کمتری به شما اعتماد می کنند و ممکن است در تجارت خود شکست بخورید.
اما اصول طراحی یک لوگوی موفق چیست ؟
در ادامه با ما همراه باشید تا اصول و قواعد طراحی یک لوگوی حرفه ای را برای شما شرح دهیم.
1. سادگی حرف اول را می زند.
اولین خصوصیتی که یک لوگوی حرفه ای از آن برخوردارست ساده بودن آن است.
ساده بودن لوگو در عین اینکه کل مفهوم را به بیننده القا کند کار بسیار دشواری است اما تجربه نشان داده که هر چقدر لوگو ساده تر باشد راحت تر در ذهن بیننده می ماند.
طراحی لوگوهایی با اشکال پیچیده نه تنها زمان بر است بلکه درصد ماندگاری آن ها در ذهن مخاطب بسیار کم است.
لوگویی موفق است که در عین سادگی در نگاه اول پیام خود را به بیننده برساند و برای او جذاب باشد.
2. از دیگران متمایز باشید و در خاطره ها بمانید.
یک لوگوی موفق لوگویی است که از لوگوی رقبا به سادگی قابل تشخیص باشد. لوگوی شما باید آنقدر منحصر به فرد و جذاب باشد که به راحتی در ذهن هر بیننده ای بماند.
3. حواستان به تغییر اندازه باشد.
هنگام طراحی لوگو باید این نکته را به خاطر داشته باشید که این لوگو قرار است در چه جاهایی و با چه اندازه هایی مورد استفاده قرار بگیرد.
اگر مثلا قرار باشد لوگوی شما بر روی یک خودکار حک شود آیا جزئیات خود را از دست می دهد یا هنوز هم شکل خود را به همان شیوایی حفظ میکند؟ یا برعکس اگر بر روی یک بنر بزرگ در میدان شهر بیاید چطور؟ آیا کیفیت خود را از دست می دهد ؟
به همین خاطر طراحی لوگو باید با نرم افزارهای گرافیکی ساخت وکتور مانند Adobe Illustrator یا Corel drow و ... اجرا شود چون تصاویر وکتور با تغییر اندازه تغییر کیفیت نمی دهد و می توان آن را به اندازه دلخواه کوچک و یا بزرگ کرد اما اجرای لوگو با نرم افزارهایی مانند Adobe Photoshop باعث می شود که با بزرگ شدن سایز لوگو شاید افت کیفیت در لوگو باشیم.
4. هدف و حوزه فعالیت شرکت یا سازمان را در نظر بگیرید.
نکته مهم دیگر این است که طراحی هر لوگو باید متناسب با حوزه فعالیت و نوع فعالیت هر سازمان باشد. مثلا طراحی یک لوگو با رنگ های شاد و فرم های کودکانه بیشتر مناسب یک مهد کودک است تا یک شرکت حقوقی.
هر لوگو باید بتواند در نگاه اولیه نوع فعالیت سازمان خود را بازگو کند.
5. ایده های اولیه را دور نیندازید.
در ابتدای طراحی یک لوگو ابتدا تمامی ایده های خود را روی کاغذ بیاورید حتی آن هایی که فکر می کنید خوب نیستند چون ممکن است در مراحل بعدی یا حتی در پروژه های دیگر به کارتان بیایند.
6. از دیگران نظر بخواهید.
حتی اگر عاشق لوگویی که طراحی کرده اید شده اید بازهم باید آن را قبل از تحویل آن به مشتری آن را به دیگران و مخاطبین احتمالی آن برند نشان دهید و نظر آن ها را درباره طرح خود جویا شوید.
از آن ها بپرسید که آیا این لوگو برای آن ها جذاب است و می توانند با آن ارتباط برقرار کنند یا خیر.
7. از رنگ ها هوشمندانه استفاده کنید.
همیشه انتخاب رنگ برای بیان مفهوم خود را اولویت آخر قرار دهید چراکه ممکن است مجبور شوید لوگو را به صورت سیاه و سفید یا بدون رنگ و حالت برجسته چاپ کنید. آن وقت تصور کنید که لوگوی شما مفهوم خود را از دست می دهد.
پس لوگوی خود را به گونه ای طراحی کنید که با سیاه و سفید شدن آن تغییری در ماهیت آن ایجاد نشود. برای انتخاب رنگ لوگو بهتر است از رنگ های هویت سازمانی آن شرکت استفاده کنید. همچنین حواستان به کدهای رنگی که استفاده می کنید و برای کاربرد های مختلف از جمله CMYK ، RGB و WEB باشد.
8. لطفا لوگوی دیگران را کپی نکنید.
برای ایده گرفتن می توانید به لوگوی سایر رقبا یا نمونه های خارجی نگاه کنید اما لطفا آن را کپی نکنید.
آیا می دانید اهمیت طراحی لوگو برای مشاغل، شرکت ها و کمپانی های مختلف چیست؟ برای مطالعه مقاله ای با همین عنوان کلیک کنید.